Historien bag Schioldan Design

Jeg fattede meget tidligt interesse for at strikke, hækle og sy.

Jeg husker, at min bedstemor lærte mig at strikke og hækle. Min mor guidede mig videre, mens hendes egne pinde glødede med sokker på vej.  Jeg fik aldrig det samme tempo som min mor havde. Dette skyldtes at man dengang strikkede på metalpinde og med akrylgarn.  Jeg svedte om hænderne, og arbejdet knirkede og gled ikke naturligt.  I dag strikker jeg udelukkende på bambuspinde og med naturprodukter. Derfor er der udelukkende naturprodukter i min webshop.  Den eneste undtagelse er, at der i fremstillingen af enkelte typer garn kan være behov for en tynd nylontråd. Dette for at holde sammen på garnet.

Som barn fandt jeg min mosters rodekasse med afklip meget interessant, og hver gang jeg var på besøg, fandt jeg en rest, som lige kunne blive til et stykke tøj til min dukke. Gerne pyntet med en knap eller en selvkomponeret blomst.

På efterskolen tilmeldte jeg mig alle håndarbejdsrelaterede fag, bl.a. syning, perlesyning, læderarbejde, strik mm.  Mange af de teknikker jeg lærte i de forskellige fag, bruger jeg i mit arbejde i dag.

schioldan-design-historie-v2
schioldan-design-bamser

Jeg blev optaget på Alexandraskolen for skrædderi og konfektion under protektion af daværende prinsesse Alexandra, og kunne efter endt uddannelse kalde mig skrædder og tilskærer. Som tak for protektoratet, kvitterede skolen med 9 stykker tøj til prinsessen, som eleverne på skolen syede under kyndig vejledning.

Efter endt uddannelse, slog jeg mig ned her i Odense. Huset jeg bor i, har plads til mit skrædderi, og jeg nyder at arbejde med mit fag.  Jeg nyder at ekspedere mine kunder, lige fra de små opgaver, som at sy en knap i eller en stikning, til de store opgaver som dåbs-, konfirmations-, og brudekjoler.

Jeg påtager mig alle former for reparation, tilretninger og ny syning. Det er en helt særlig glæde, når en nygift kvinde betror mig sin smukke brudekjole for at sy den om til en dåbskjole.  Deri ligger mit hjerteblod: At genskabe brudekjolen i miniature, således at mindet om den store dag lever videre.

Velkommen i min webshop og i mit skrædderi.

Anni

Updating…
  • Ingen varer i kurven.